Hoe kunt u een eigen berichtenbox in gebruik nemen?

Daarvoor loopt u het stappenplan af.

De veiligheid staat hier voorop. Ondernemer en overheid willen zeker weten met wie zij via deze berichtenbox zaken gaan doen. Dat wordt gegarandeerd doordat de toegang tot uw berichtenbox is beveiligd met een elektronische sleutel: eHerkenning (een soort DigiD voor het bedrijfsleven). Met de authenticatie en autorisatie (welke medewerker mag de onderneming vertegenwoordigen voor een specifieke handeling) van eHerkenning regelt u dat u betrouwbaar online zaken kunt doen met overheden. Er is in normale gevallen een doorlooptijd van een dag tot een paar dagen, afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau en de complexiteit van de onderneming. Voor de hoge niveau's van betrouwbaarheid zal meestal de postbode de identificatie in persoon gaan doen.


Stap 1: Vraag een eHerkenningsmiddel aan

Bel een van de 6 erkende leveranciers van eHerkenning. Voordat u een Berichtenbox kunt gaan aanmaken, moet u in het bezit zijn van een eHerkenningsmiddel van (aanbevolen) niveau 3, geschikt voor de dienst berichtenbox. Tip vòòrdat u belt: bekijk de video of het Stappenplan eHerkenningsmiddel aanschaffen. Verzamel de bestuurder gegevens uit het Handelsregister en bedenk of er medewerkers gemachtigd moeten worden om ook met de berichtenbox namens uw onderneming te mogen werken. Kortom, verdiep u op tijd in eHerkenning en vraag uw persoonsgebonden eHerkenningsmiddel op tijd aan. Kijk goed naar het stappenplan met de benodigde verplichte gegevens voor uw aanvraag en neem in het geval van complexe bestuursstructuren en bij ketenmachtigingen contact op met de leverancier.

Stap 2: Maak een Berichtenbox aan

Log in met uw eHerkenningsmiddel en kies de optie 'Nieuwe Berichtenbox aanmaken'. Let op: uw eHerkenningsmiddel moet wel gemachtigd zijn voor de Berichtenbox voor bedrijven.

Stap 3: Registreer uw Berichtenbox bij de KvK

Een belangrijke stap: met een Handelsregister wijzigingsformulier registreert u uw Berichtenbox-naam. Selecteer uw bedrijf en kies de optie 'gegevens wijzigen'. U kunt in de volgende stap uw Berichtenbox-naam vermelden.

Stap 4: EFLASH voor storingen en onderhoud van de berichtenbox

Tot slot: download de gratis app EFLASH. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van storingen en onderhoud van de Berichtenbox voor bedrijven. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Hierna bent u helemaal klaar om te gaan werken met uw berichtenbox.
 

Bron: Ondernemersplein

Heeft deze informatie u geholpen?

Wij helpen u graag verder. Wilt u feedback geven over wat u mist in dit artikel? Dan passen wij het artikel aan om u van de juiste informatie te kunnen voorzien.