Het gebruik van de berichtenbox

Heeft u ook last van trage post of e-mail, die weglekt naar onbevoegden of veel te laat aankomt? Van phishing e-mail, zogenaamd afkomstig van een bekende partner, die bijna niet van echt is te onderscheiden?  Voor uw digitale post naar en afkomstig van de overheid is er een prima oplossing: de ‘berichtenbox voor bedrijven’. Wij willen u helpen alle voordelen hiervan te benutten in uw communicatie.

Het gebruik van de berichtenbox, een recht geen gunst

Dienstverlening via de berichtenbox is sinds 2009 uw goed recht. Alle overheden hebben zich er aan gebonden. Het is een misvatting dat de berichtenbox een gunst is, die aan een ondernemer naar believen verleend 'kan' worden. Heeft u hier ook wel eens last van? Wij willen deze misvatting waar nodig uit de wereld helpen. De Dienstenwet is er immers ook voor de andere ondernemers, dan de huidige 23512 gebruikers.

Waarom de berichtenbox voor bedrijven?

Met de ‘Berichtenbox voor bedrijven’ kunt u als ondernemer veilig en snel berichten uitwisselen met Nederlandse overheidsorganisaties. U kunt procedures afhandelen zoals vergunningen aanvragen en ontvangen, meldingen, inschrijvingen en registratie handelingen doen. Ook kunt u overheidsorganisaties een bericht met een vraag sturen over de manier, waarop zij de regels doorgaans toepassen. Dat is de bijstandfunctie van de berichtenbox. Het antwoord bericht hoort netjes als een reply in uw berichtenbox verzonden te worden.

De Berichtenbox werkt ongeveer hetzelfde als e-mail, maar is door de beveiligde verbinding betrouwbaarder dan e-mailverkeer. Ook weet u zeker dat uw berichten op het juiste adres aankomen. Dat kunt u altijd bewijzen.

Voordelen

  • veilige berichtenuitwisseling
  • gegarandeerde aflevering
  • 24/7 beschikbaar
  • sluit fouten bij de digitale adressering uit, in tegenstelling tot gewone e-mail
  • grote bestandsbijlagen (max. 20 bijlagen van max. 100 MB per stuk)
  • bespaart portokosten
  • kosteloos te gebruiken

Hoe kunt u uw berichtenbox in gebruik nemen?

Hoe maakt u een eigen berichtenbox voor bedrijven aan? Klik op deze link en loop het stappenplan af. De veiligheid staat voorop en u wilt zeker weten met wie u zaken gaat doen. Daarom duurt het aanmaken van een berichtenbox iets langer. Houdt u rekening met een doorlooptijd van 1 dag tot een paar dagen. Dit hangt vooral af van het abonnement e-Herkenningsmiddel (uw digitale sleutel) wat u kiest. Er zijn mogelijkheden om dezelfde dag te abonneren. De telefonische servicedesks van de eHerkenning leveranciers helpen u verder.

Heeft deze informatie u geholpen?

Wij helpen u graag verder. Wilt u feedback geven over wat u mist in dit artikel? Dan passen wij het artikel aan om u van de juiste informatie te kunnen voorzien.